Alla bilder på sidan är copyright- skyddade

 

     
 
   
     

Uppsving i väster men nattsvart i öster!

  Säsongen 2010 var det långt mellan laxhuggen i norr.  
Det kustnära yrkesfisket tar allt mer lax i Östersjön. På västkusten däremot, har det varit ett toppår med ökad laxuppgång och bättre havsöringsfiske.

Torneälvsystemet
+ Den enda lilla ljusning vi har kunnat hitta är att Lainio fiskade hyggligt bra tidigt under säsongen. Troligen var detta lax som steg innan fällorna startade sitt förödande fiske.
– En helt usel säsong. Man räknar en halvering av den totala stigningen av lax och alla platser fiskade sämre än vanligt. Även elfisket visar på sjunkande tätheter. Största kända lax: 17 kilo. 2011: Inget tyder på en bättring av stigningen eller fisket. Det enda som kan förbättra situationen är ett stopp på det kustnära fisket.

Kalix älvsystem
+ inga positiva nyheter.
– Uselt fiske med endast 70-80 lax i Jockfall. Endast 3200 laxar i trappan. Elfisket visar en ca 75-procentig nergång på två år. Ännu sämre i Ängesån. Man måste se det som ett totalt haveri för vildlaxen och detta på grund av kustfiskets obarmhärtiga slakt. Största kända lax: 20 kg Orrforsen. 14 kilo Jockfall. 16 kilo Ängesån.

Prognos för 2011: Inget tyder på förbättring. Framtiden ser mycket dyster ut. Vi måste kräva totalstopp för kustfisket.

Lär mer på MIXR.se
MIXR


 
Fiskenytt 2011
Här hittar du aktuell information samt senaste nytt från fisket i Kalix älv och Ängesån. Aktuella rapporter om laxuppvandringen i Jockfall, vattenstånd m.m.
Läs mer

 
Guiden
Guiden som hjälper dig att finna det du behöver för den totala upplevelsen i Kalix Älv. Klicka dig fram via karta eller sök direkt på orter och områden för att hitta företag, föreningar & fiskeställen.
Till guiden


  Copyright @ 2002 Kalix Älv ekonomiskt förening